חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות אפייה
חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות בישול
תיאור הפעילות:
במסגרת הסדנאות נלמד את סודות האפייה ונתנסה בהכנת בצקים שונים: בצק פריך, בצק עלים, בצק שמרים, בצק למלוחים, בצק לפסטה , בצק ללחמים וללחמניות ועוד.נכין עוגיות, טארטים מתוקים, עוגות שמרים, לחמים, לחמניות, קישים, עוגות בחושות, עוגות מוס .
בכל סדנה נלמד נושא אחר, או מגוון של נושאים שהותאמו בתוכנית אישית ע"פ ייעוץ
בסדנאות אפייה בריאה נלמד את סודות האפיה הבריאה, נכיר את סוגי הדגנים השונים הבריאים לגופנו, נאפה עם יותר חומרי גלם אורגניים, נוסיף עשבי טיבול שאנחנו מגדלים לקישים ולחביתות, נשתמש במוצרים עם קמח מלא וסוכר חום, נוסיף למאפים גרעיני חמניות או דלעת וזרעי פשתן , נלמד להנביט קטניות ונכין מאפים מזינים וטעימים.
לילדים – נלמד אותם הרגלי תזונה נכונים, ונכין ארוחות בריאות שכל ילד יוכל להכין בעצמו ולהנות מאורח חיים מאוזן ובריא.
ניתן לאכול בריא יותר עם מאפי הבריאות שנאפים בתנור ביתי על אבן שמוט, מבצק עם שאור (מחמצת) ריחני, קמח מחיטה מלאה כוסמת ושיפון עם מגוון סוגי הדגנים הבריאים לגופנו:גרעיני פשתן,גרעיני חמניות או דלעת, זרעי שומשום,קינואה , סובין . המאפים נאפים עם חומרי גלם איכותיים ואורגניים, ומטובלים בעשבי טיבול שאנחנו מגדלים.
מאפים נוספים: פוקצ`ות, קישים, פיצות, עוגיות בריאות: עוגיות גרנולה, עוגיות טחינה, עוגיות שקדים.
עוגות בריאות: עוגת גזר, עוגות גבינה, עוגת תפוחים , טורט אגוזים ועוד.
כל זאת בקבוצות קטנות, באווירה ביתית ומשפחתית וברמה של קונדיטוריה מקצועית.
הסדנה אורכת בין 3-4 שעות וכוללת הסבר תיאורטי על המתכונים שהולכים להכין, חלוקה של הקבוצה לתפקידים:
שקילת חומרי הגלם, הכנת המצרכים, ערבול הקמח, רידוד, הכנת מילויים, הכנת ציפויים וכד`
בתום הסדנה , כל משתתף מקבל מתכונים מודפסים ואת המאפים שהכין.
סדנאות הבריאות מדריכות גם להרגלי אכילה בריאים תוך שימוש במוצרים אורגניים וחומרי גלם מחיטה מלאה ,סוכר חום, קוואקר, ודגנים.
ניתן לאפות גם בריא , גם מזין וגם טעים.
ניתן להתארגן לקבוצות של 5-8 משתתפים, לבחור כל נושא בתחום האפייה והבישול שמעניין אתכם ולחוות את חדוות האפייה .
הסדנאות מתאימות גם לימי הולדת מיוחדים, להפתעה למשהו יקר , או אם בא לכם להתפנק ולהנות מיום חוויתי.
ניתן לקבוע גם סדנאות אישיות עם תוכנית מותאמת אישית.