חוגים >> בישול ואפייה >> בישול בריא
חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות אפייה
תיאור הפעילות:
סדנת הבישול הבריאותי מיועדת לכל מי שמעוניין לשנות את הרגלי האכילה שלו, לתת לגוף יותר מזון בריאותי ואיכותי שמעניק אנרגיה, ריכוז והרגשה הרבה יותר טובהניתן לאכול בריא יותר עם מאפה הבריאות שנאפים בתנור ביתי על אבן שמוט, מבצק עם שאור (מחמצת) ריחני, קמח מחיטה מלאה כוסמת ושיפון עם מגוון סוגי הדגנים הבריאים לגופנו:גרעיני פשתן,גרעיני חמניות או דלעת, זרעי שומשום,קינואה , סובין . המאפים נאפים עם חומרי גלם איכותיים ואורגניים, ומטובלים בעשבי טיבול שאנחנו מגדלים.
כתחליף לבשר אנחנו משתמשים בטופו ומכינים גולאש ירקות עם טופו עשיר בדגנים.
בקציצות ירק אנחנו מגרדים גבינת עיזים תוצרת בית.
הסלטים הירוקים מעורבבים גם עם קינואה אורגנית וחמוציות על מנת לתת מתיקות וחמיצות עדינה.
והקינוחים המתוקים שלנו גם כוללים מוצרי בריאות כסוכר חום, קוקוס , חלבה, קוואקר, פירות יער וכד`
במסגרת הסדנאות נלמד גם את סודות האפיה הבריאה, נכיר את סוגי הדגנים השונים הבריאים לגופנו, נאפה עם יותר חומרי גלם אורגניים, נוסיף עשבי טיבול שאנחנו מגדלים לקישים ולחביתות, נשתמש במוצרים עם קמח מלא וסוכר חום, נוסיף למאפים גרעיני חמניות או דלעת וזרעי פשתן ונכין מאפים מזינים וטעימים.
הממרחים הינם ביתיים :חביתת ירק, ממרחי זיתים , ממרח פסטו עם גבינת פטה,חומוס וטחינה עם קציצות ירק, טונה וביצה קשה .
לילדים ונוער – נלמד אותם הרגלי תזונה נכונים, ונכין ארוחות בריאות שכל ילד יוכל להכין בעצמו ולהנות מאורח חיים מאוזן ובריא.
איך ניתן ללמוד לבשל בריא ?
גם הורים עסוקים, שלא יכולים לעמוד בכל יום במטבח ולהכין ארוחות טריות ובריאות, יכולים ללמוד לבשל בריא.
אנחנו, כהורים, רוצים להעניק לילדינו את התזונה הבריאה והטובה ביתר עבורם. אך רובנו הורים שעובדים בכל יום ונמצאים שעות ארוכות מחוץ לבית, מה שמקשה עלינו לדאוג לסביבה תזונתית בטוחה ובריאה עבורם. לעיתים זה נראה לנו כמעט בלתי אפשרי, בתוך יום שגרתי עמוס, להצליח גם לקנות, גם לבשל וגם לאכול, תוך שמירה על עקרונות של תזונה נכונה ובריאה.
מתברר שזה לא רק אפשרי, אלא גם לא ממש קשה.
איריס - אשת הייטק ב- 20 שנה האחרונות למדה איך לשלב קריירה עם ילדים ואהבת הבישול והאפייה תוך שמירה על אורח חיים מאוזן ובריא.