בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> אומנויות לחימה >> קראטה > הגנה עצמית וקראטה בירושלים



הגנה עצמית וקראטה בירושלים



תחומי פעילות:
חוגים >> אומנויות לחימה >> קראטה
חוגים >> אומנויות לחימה >> הגנה עצמית

תיאור הפעילות:

אומנות לחימה מסורתית. אימון על טכניקות מסורתיות וכל נשק כמו גם על טכניקות לחימה והגנה עצמית. לחימה מעמידה ומהקרקע, מול יריב אחד ומספר יריבים.

קיים גם דגש על עבודה פנימית הכוללת תרגילי מדיציה ושבירות.
בנוסף, קיים גם מסלול טאי-צ`י.
מתאים לכל גיל, בואו לנסות!
תורה דוג’ו נוסדה בעיר ניו יורק בשנת 1967 בידי Harvey (Chaim) Sober, פרופסור באוניברסיטת “ישיבה” ורב אמן בכיר באמנויות הלחימה המזרחיות. מסלול ההכשרה בתורה דוג’ו הוא רב תחומי. בשנים הראשונות התלמיד רוכש יסודות בקראטה יפני מסורתי בתוספת מרכיבים משיטות קוריאה ואוקינואה. אחרי רכישת החגורה השחורה, הדגש בלימוד עובר לאמנויות הסיניות והתלמיד נחשף לעולם ה “גונג פו”, ה “טאי צ’י”, ה “בא גואה”, העגור הלבן, הדרקון – נמר ועוד. בנוסף ללחימה והתנועה, דגש רב ניתן לתרגול הנשימה, המדיטציה והצ’י גונג.

“תורה” פירושה ביפנית – נמר. “דוג’ו” הוא הרי בית הספר לאמנויות הלחימה או בתרגום אחר – “שערי הלמידה”. השם מעיד גם על שורשיה היהודיים של השיטה. השיטה החלה באוניברסיטת “ישיבה” בעיר נו יורק ככיתה להגנה עצמית יהודית. רב האומן סובר משלב בשיטה עקרונות מן הפילוסופיה היהודית לצד אלה מהמזרח.

קראטה

קראטה (אמנות היד הריקה) היא אמנות הלחימה בידיים וברגלים חשופות, מקור הקראטה באי אוקינואה. באי שהיה נתון תחת כיבוש סיני ולאחר מכן יפני משך שנים רבות, היה אסור להחזיק בכלי נשק. האוקינואים פיתחו תורות לוחמה ביד ריקה וכן שימוש בכלים חקלאיים פשוטים ככלי נשק. סגנון לחימה זה הושפע מטכניקות סיניות דומות שמקורן בסגנונות הלחימה שפותחו במנזר שאולין על ידי נזירים בודהיסטים. מייסד הקראטה המודרני, גיג׳ין פונקושי (1869–1957) שחי ביפן, ניסה לאחד את הסגנונות האוקינואים השונים והפיץ את הקראטה ביפן.

תוכנית הלימודים

התלמידים שלנו מתחילים את מסלול ההכשרה שלהם בלימוד טכניקות בסיסיות כגון: עמידות, חסימות, מכות ידיים ובעיטות. אחרי רכישת מיומנות בטכניקות אלה, התלמיד מוכן להתחיל לתרגל תרגילי לחימה בסיסיים וכן סדרות תנועה מובנות: ה”קאטות”. הקאטות הן סדרות מובנות של לחימה כנגד אויב דמיוני. הקאטות מתקדמות ברמת הקושי והמורכבות שלהן ומהוות את הבסיס לשיטת דירוג התלמיד ולהענקת החגורות. כאשר התלמיד מוכן לכך, אנו לומדים לחימה חופשית ומודרכת בזוגות. נושא ההגנה העצמית והתגובה הנכונה בפני אלימות מלווים את ההוראה מיומה הראשון. בהמשך הדרך, מתאמנים התלמידים בשבירת בלוקים מבטון ולְבֵנָים. חשיבות העיסוק בשבירה היא בהמחשה ובהפנמת הביטחון העצמי של התלמיד ביכולותיו ובטכניקה שרכש.

תורה דוג’ו היא שיטת אמנויות לחימה מסורתית ויש בה דגש רב לנשימה ומדיטציה. תרגילי “צ׳י גונג” (כלומר שימוש בנשימה לפיתוח ה”צ׳י” (כוח החיים או אנרגיה חיונית) למטרות מיוחדות כגון לחימה או ריפוי) מתורגלים בסוף כל אימון.

יש להדגיש כי במוקד השיטה עומדים השגת שיווי משקל פנימי ושליטה בחיים. אלה נלמדים באמצעות ההיבטים הפיזיים והמדיטיביים של אמנויות הלחימה. מתוספת לכך יכולת ההגנה העצמית. מטרתנו היא שתלמידינו יתחזקו מנטאלית ופיזית ויפתחו מודעות עצמית וביטחון עצמי.



טאי צ’י צ’ואן

הלימוד בטאי צ’י צ’ואן מתחיל ברכישת מיומנות בתנועות הטאי צ’י הבסיסיות. התרגול הוא פשוט, רך ואיטי, כך נרכשת שליטה בגוף, במחשבה ובנשימה.

כאשר התלמיד רכש מיומנות בתנועות הבסיסיות, הוא מתחיל ללמוד את ה”צורות” של הטאי צ’י צ’ואן. הצורה הקצרה של צ׳אנג מאן צ’ינג (60 תנועות בסגנון יאנג), אחר כך הצורה הארוכה בסגנון יאנג (100 תנועות) ומאוחר יותר צורות חרב ותרגול זוגי מובנה בסגנון יאנג. התרגול הזוגי אינו מיועד לפתח יכולות לחימה בהכרח אבל מסייע מאד להבין וליישם את קשר בין הפילוסופיה של הטאי צ’י צ’ואן להתמודדות היומיומית בין אנשים.

אנו מדגישים בהוראה את תרגול “דחיפת הידיים” המסורתית בזוגות. התרגיל עוזר לנו להבין טוב יותר את היסודות הפילוסופיים של הטאי צ’י צ’ואן. בתרגול הבודד, אנו לומדים לשלוט בתנועה שלנו ולנוע מתוך מדיטציה. בתרגול “דחיפת הידיים” אנו רוכשים הקשבה ורגישות לתנועת וכוונות בן הזוג, שליטה וריסון האגו והבנה טובה יותר של עקרונות ה”ין” וה”יאנג”.

בשלבים מתקדמים יותר, חלק מן התלמידים בוחר ללמוד סגנונות טאי צ’י נוספים כגון ה”צ’ן” וה”וו”.

הגנה עצמית

הגנה עצמית היא מרכיב קבוע בהוראה בתורה דוג’ו. בנוסף, אנו מעבירים סדנאות בהגנה עצמית לאנשים שלא לומדים אמנויות לחימה. סדנאות אלה כוללות בדרך כלל מספר מפגשים בהם אנו מלמדים טכניקות פשוטות ויעילות להיחלצות ממצבי סכנה. יותר חשוב, אנו מדגישים מאד את פיתוח הערנות הדרושה כדי לא להיכלא ולחמוק ממצבי סכנה טרם קרו. סדנאות מוצעות לקבוצות מעורבות וגם מופרדות לנשים, לאמהות ובנות ולמתבגרות.

אירועים מיוחדים בתורה דוג’ו

* כל תלמידי תורה דוג’ו נפגשים כל שנה לסמינר בן יומיים בו כל המורים בשיטה מלמדים שיעורים מתקדמים לכל הרמות.

* מייסד תורה דוג’ו, רב אמן ופרופסור חיים סובר, מבקר בישראל פעם בבשנה ומקיים סדנאות אימון אינטנסיביות לכל תלמידי ומורי תורה דוג’ו.

* רב אמן סנסאי הרמן קאוז, אחד מתלמדיו הבכירים של צ׳אנג מאן צ׳ינג (שהביא את הטאי צ׳י לארה״ב בשנות ה־60 ונחשב לאחד מבכירי המאסטרים בתחום בכל הזמנים), מבקר בישראל כל שנה ומקיים סמינר טאי צ׳י המתמקד ב״דחיפת הידיים״ (pushing hands).

* מדי שנתיים עורכת תורה דוג’ו מופע פתוח לציבור הרחב שבו מדגימים קאטות מתקדמות, לחימה, שימוש בכלי נשק ושבירת אבנים ובלוקים.

צוות המדריכים:

קיים צוות של עשרות חגורות שחורות, מדריכים מנוסים ומוסמכים, כולם אף בוגרי אוניברסיטה (פרטים נוספים באתר)

עסקים בתחום שיכולים לעניין אותך:


שם מלא: הערות: דוא"ל: טלפון: אני מאשר לקבל לכתובת המייל שלי/לנייד פרסומים ועדכונים מזאפ גרופ ומצדדי ג'. עדכנו אותי לגבי חוגים והפעלות נוספות באזור

פרטי יצירת קשר

  • כתובת:
    בקעה
  • איזורי פעילות מרכזיים:
    ירושלים,
  • שעות פעילות:
    ימי שני - 19:30-21:00
    ימי חמישי: 20:00-22:00
  • הצג טלפון

שתפו את המודעה עם החברים שלכם  
בניית אתרים