חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות שוקולד
תיאור הפעילות:
"מותק של ערב"מה לומדים בסדנת השוקולד:
על מקורות השוקולד
על סוגים שונים של שוקולד
איך מייצרים שוקולד
איך לעבוד עם שוקולד - טכניקות שונות
איך אוכלים שוקולד...
מה עושים בסדנת השוקולד:
המשתתפים בסדנת השוקולד עוטים על גופם סינרים חד-פעמיים, עוברים מתחנה לתחנה ותורמים את חלקם - בסיוע פעיל של אצבעות הידיים והלשון - להכנה של מגוון מוצרי שוקולד. בתוך זמן קצר - כולנו אוהבים תוצאות מיידיות, לא? - מונחים על השולחן המוצרים הבאים, מעשה ידיכם להתפאר:
עוגיות שוקולד "רעידת אדמה"
טראפלס (שוקולד מותך בשמנת מתוקה)
וולקנו - סופלה שוקולד
פונדו שוקולד עם שיפודי מרשמלו ופירות שונים
עבודה יצירתית חופשית אישית (של כל משתתף) בשוקולד עם סוכריות צבעוניות
שינויים אפשריים לפי בקשה מיוחדת (מראש)
בסדנת השוקולד נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד:
שוקולד בלגי משובח "פרויבל", 56% מוצקי קקאו.
"טאטו" ממתקים הכשר מהדרין.
סוכריות מייבוא "גליקסמן", הכשר מהדרין.
אתנחתא חשובה!
להפגת המתיקות, וכמעט בלי שתשימו לב, עירית תרתום אתכם להכנת ארוחה קלה וטעימה:
בפסטה ברוטב פטריות ושמנת
סלט ירוק
שתייה קלה
פעילות נוספת:
הסדנה נערכת באווירה לא-פורמלית, ולכן בקשות שונות של הקבוצה יתקבלו (מראש) בברכה ובשיתוף פעולה. נשמח לשלב פעילות נוספת, כמו:
תוכנית שהוכנה מראש - ניתן מקום למשתתפים לשלב בסדנה תוכנית משלהם: מצגת, חלוקת תעודות, ברכות, שירים, דבר תורה וכן הלאה.
הכנת אלבום מזכרת מסדנת השוקולד - מבוקש במיוחד באירועים כמו מסיבת רווקות, גיבוש קבוצתי ועוד.
הביתה בשמחה רבה:
חוזרים הביתה עם (אם לא חיסלתם הכול במקום) דגימות של כל מה שהוכן, כולל העבודה היצירתית האישית, דפי המתכונים ו... קשרי אהבה וחברות חדשים.