חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות בישול
תיאור הפעילות:
מכללת השף הינה מכללה קונספטואלית המקנה את ההשכלה הקולינרית החדשנית והמקיפה בישראל. שיטות הלימוד במכללה מושתתות על מתן התייחסות פרטנית לכל סטודנט במטרה להעצים ולפתח את כישוריו המקצועיים. אנו מזמינים אותך להימנות עם הדור הבא של מובילי הקולינריה בישראל.קורס טבחות למתקדמים מיועד בעבור בעלי מקצוע קולינאריים ומקנה מיומנויות חדשניות וכישורים מתקדמים לקראת אפיק קריירה מקצועי בתחום.
קהל היעד:
בעלי תעודה מקצועית בתחום הקולינאריה או בעלי מקצוע אשר עוסקים בתחום 3 שנים לכל הפחות בכפוף למבחן קבלה.
יזמים המעוניינים להשתלב בתחום המסעדנות.
הכשרת מנהלי מטבח בעבור פרטיים\מוסדות.
מטרת הקורס:
קורס טבחות למתקדמים מכשיר טבחים מקצועיים ומפתח את יכולותיהם תוך הקניית כלים ומיומנויות מתקדמות, על פי הסטנדרטים הגבוהים של תחום המסעדנות העולמי.
המסלול מהווה הכנה מקיפה בדגש מעשי לניהול מטבח מקצועי.
תכנית הלימודים כוללת את הנושאים הבאים:
שיטות בישול מתקדמות
מונחים מעולם הקולינאריה
טכנולוגיות בישול בדגש על מגמות קיימות
שימוש בשיטת המטבח העילי
בישול מרקחות
המטבח הקר – הכנה של מגוון מנות ובראנץ` בדגש על פרזנטציית מזון
יסודות בבישול מולקולארי
הכנת רטבים, ממרחים וכבישה
שימוש בחומרי גלם מקומיים ועכשווים
בישול מתקדם בדגה ובבשר (קצבות למתקדמים): בישול בעלי כנף, דגי ים וחלקי פנים
המטבח הישראלי המודרני
טכניקות בישול ממטבח הגורמה הצרפתי
מאפי בוקר מתוקים ומלוחים
ניהול עסק קולינארי
בניית תפריטים
תכנון מטבח תעשייתי
בניית תכנית עסקית להקמת עסק בתחומי המסעדנות והגסטרונומיה
הקמת עסק - יסודות לשיווק והקמה
תחשיב לניהול מטבח עצמאי: בניית מנה ומתכון תוך דגש על food cost
בניית תפריט לאירועים\תפריט עסקי