חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות בישול
תיאור הפעילות:
מכללת השף פותחת לכם דלת ומזמינה אתכם לקחת חלק בעולם הקולינריה הישראלי והבינלאומי. לצד ההתפתחות הגדולה של העולם הקולינארי הן בארץ והן בעולם, גוברת בשוק העבודה הדרישה לאנשים מקצועיים ומיומנים. מכללת השף מזמינה אותך להצטרף לתכנית לימודים עדכנית ומהנה המכשירה למגוון עיסוקים בתחומי הקולינריה. התכנית מקנה ללומדים כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום הבישול והקונדיטאות אשר ייערכו במטבחים המקצועיים של המכללה. הקורס משלב לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית (סטאז`) במיטב המוסדות הקולינאריים בשוק הישראלי.הקורס מיועד:
לכל מי שעוסק בתחום, מעוניין לעבור הכשרה ולקבל תעודה מקצועית. לכל המעוניין בהסבה מקצועית לתחום יצירתי, מעניין ומבוקש.
*מוכר לפיקדון לחיילים משוחררים באישור התמ"ת.
מטרת הקורס:
להכשיר את הסטודנטים להתפתח בתחום הבישול והקולינריה ולפתוח עבורם דלת לתעסוקה בבתי מלון, מסעדות, קייטרינג, אולמות אירועים, מוסדות ציבור, פתיחת עסק ועוד...
ממבחר נושאי הלימוד:
מבוא לעולם הגסטרונומיה.
תורת חומרי הגלם.
מושגים מקצועיים.
תברואת מטבחים.
טכנולוגיות בישול- שיטות בישול.
שיטות חיתוך.
מבנה התפריט ומרכיביו.
ציוד ובטיחות.
מנות ראשונות ומנות ביניים.
לחמים ולחמניות.
קינוחים קלאסים ומנות אחרונות.
תבלינים ועשבי תיבול.
ירקות וקטניות.
בישול גורמה.
עיצוב שולחנות ומזנונים.
תוספות- אורז, פסטה, תפוח אדמה.
עיצוב מנות ופרזנטציה.
מרקים ורטבים.
מטבחי עמים.
יין ואלכוהול.
מנות עיקריות: בקר, טלה, כבש, בעלי כנף, דגים, שרקוטורי.
המטבח הקר: מאפים, טארטים, קישים וביצים.
יזמות וניהול עסקי.
ניהול כלכלי של מטבח.
יסודות התמחור.
תורת התפריט.