חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות אפייה
תיאור הפעילות:
מכללת “השף” פותחת לך דלת ומזמינה אותך לקחת חלק בעולם הקולינריה הישראלי והבינלאומי. מכללת השף מזמינה אותך להצטרף לתכנית לימודים עדכנית ומהנה המכשירה למגוון עיסוקים בתחומי הקולינריה.ייערכו במטבחים המקצועיים של המכללה .הקורס מיועד לחובבים ולמי שעוסק בתחום הקולינריה ומעוניין להרחיב את אופקיו. הקורס הינו קורס המשלב את ההיבטים התיאורטים של עולם האפייה עם התנסות מעשית חווייתית בסדנאות הלימוד של המכללה.
במהלך הקורס נלמד -
- תהליכי ייצור ואפיה
- תורת חמרי הגלם: סוגי קמחים, דגנים, שמנים ושומנים, מסמיכים
- ומייצבים, עמילן , משפרי אפיה וכו’
- טכנולוגיות אפייה
- שמרים ושאור (מחמצת)
- עולם הבצקים
- לחמים לבנים
- לחמי עמים: איטלקיים, צרפתיים,…
- לחמים קלאסיים
- לחמי בריאות
- רטבים וממרחים
- קישים, מאפים מלוחים, פיצות ושטרודלים
משך הקורס 12 מפגשים. , מפגש בשבוע.
כל סטודנט יקבל ערכת כלים מקצועית מתנה.