חוגים >> לימודי העשרה >> הרצאות
חוגים >> לימודי העשרה >> פילוסופיה
תיאור הפעילות:
זידו קרישנמורטי (1986-1895 ) נחשב על ידי רבים לאחד מגדולי המחנכים של המאה העשרים. ק עבורי הוא "מכייל המצפן הפנימי" . הוא מעין זרקור שמאיר ברזולוציה גבוהה את התהליכים התפיסתיים, ואת דרך ההתנהלות הפנימית.כשקוראים את ק. משהו בעל חיוניות עצמה קורה בתודעה. מעין משב אנרגטי חד שוטף את כל התאים.
אתה קורא את ק. ונמצא בדיאלוג מתמיד איתו... שם סמני שאלה... בודק את הדברים...
ואני - מוצאת את עצמי מסכימה איתו...כל זמן...
הוא מלווה אותי כבר 20 שנה..יותר מכל פילוסוף אחר, הוא נכנס לחקר החיים - מהותם ואיכותם.
ק חווה חוויות רוחניות גבוהות והוא טען שאבולוציה של התודעה היא היכולת לתפוס באמצעות התודעה מציאות רחבה מעבר לחשיבה הקונבנצינלית
אני ממליצה בחום לקרא את קרשנמורטי. יש לא מעט ספרים בעברית - כולל דיאלוג של ק. עם פרופ דוד בוהם -שהיה פיסיקאי . שם הספר - "קץ הזמן" אותו, תרגמתי .
אשמח להעביר הרצאה חווייתית על קרישנמורטי ותפיסתו
ציטוטים של קרישנמורטי:
"רובנו רגילים מיד לברוח ברגע שמתעוררת בעיה, ונראה לנו קשה מאוד להישאר אתה, פשוט להתבונן בה ללא הסבר, השוואה או ניסיון לעשות משהו בעניין. דבר זה דורש תשומת לב מלאה. אך לגבי רובנו, הבעיה לעולם לא מספיק חמורה כדי שנרצה להקדיש לה תשומת לב מלאה, משום שאנו חיים באופן שטחי מאוד ומסתפקים בקלות בתשובות חלקית ובתגובות מהירות. אנו רוצים לשכוח את הבעיה, לשים אותה הצידה, ולעסוק בעניין אחר. הבעיה הופכת למשבר רק שעה שהיא נוגעת בנו באורח אינטימי כגון מקרה מוות, חוסר מוחלט של כסף או כשהבעל או האישה עזבו אותנו. אך איננו נותנים לבעיה כל שהיא לגרום למשבר ממשי בחיינו. אנו תמיד דוחים אותה על ידי הסברים, מלים ודברים שונים שמשתמשים בהם להגנה.
ובכן, אין יודעים למה אנו מתכוונים כשאנו אומרים בעיה. זה עניין שלא הלכנו אייתו עד הסוף, והוא אינו מובן לחלוטין. ועל כן אינו מסתיים והוא חוזר שוב ושוב. על מנת להבין את הבעיה, עלינו להבין את הסתירות שבתוך הווייתנו, הסתירות הקיצוניות והיום יומיות גם יחד. אנחנו חושבים דבר אחד, ועושים דבר אחר. אנו אומרים דבר - ומרגישים אחרת. קיימת התנגשות הכבוד והבוז, גסות הרוח והאדיבות. מצד אחד קיים רגש החוצפה, גאווה ומצד שני, אנו משתעשעים בענוותנות. רתם מכירים את הסתירות הרבות שבתוך כולנו, ההכרתיות והנסתרות כאחד."
מתוך קובץ שיחות, קרישנמורטי, תורגם ע"י שושנה גולדשמיד, 1970